Punainen kutsuu 
Kurkistus kommunismin verhon taa

Info: justus.blomberg2@gmail.com / puh. 044 9940114

Liput: 5€ (lapset alle 12v, eläkeläiset), 7€

Huom! Lippuvaraus ei ole mahdollista puhelimitse!

Esitykset:

3.5. klo 19.00 ilmainen pääsy! (Ei lippuvarauksia!)

12.5. klo 19.00

27.5. klo 13.00

Ohjaaja: Iikka Kämäräinen

Käsikirjoittajat: Noora Niiranen, Iikka Kämäräinen ja Merita Saraste

Tuottaja: Justus Blomberg

Punainen kutsuu on Kiuruveden lukiolaisten teatteridiplomityö, jonka toteutuksesta vastaa Kiuruveden vapaa nuorisoteatteri.

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat Neuvostoliittoon 1900-luvun alkupuolelle. Ensin seurataan Neuvostoliiton ensimmäistä johtajaa Vladimir Leninin elämää nopealla temmolla, unohtamatta humoristista lähestymistapaa. Toiminnallinen aloitus johtaa katsojan pohtimaan syvempiä tarkoituksia henkilöiden taustalla ja vertaamaan näkemäänsä aiempaan tietoonsa historiasta.

Toinen puoli keskittyy kuvaamaan kommunismin aatetta yksilön näkökulmasta. Igor on nuori opiskelija, joka kutsutaan puna-armeijan riveihin. Äiti ei kuitenkaan tahtoisi päästää poikaansa menemään, eikä Igor ei tahtoisi jättää kihlattuaan. Miten ihmisen pitäisi toimia, kun hänen aattensa ja hänen henkilökohtaiset toiveensa ovat ristiriidassa keskenään? Tähän sisäiseen kamppailuun Igor yrittää löytää ratkaisun.


Punainen kutsuu houkuttelee katsojan tutustumaan historiaan uudesta näkökulmasta. Vaikka tarina on fiktiota, se nostaa esille myös faktoja historiallisten päämiesten taustoista. Molempia tarinoita yhdistää teema ihmisten toiminnan motiiveista. Millä perusteella me teemme valintamme? Onko jokaisessa julmassakin johtajassa ripaus inhimillisyyttä? Miten läheisemme vaikuttavat päätöksiimme? Mikä on oikein ja kuka siitä päättää?